ua en ru

Стало відомо ім'я "племінниці" Путіна, з якою зустрічався колишній радник Трампа в РФ

Стало відомо ім'я "племінниці" Путіна, з якою зустрічався колишній радник Трампа в РФ Фото: Володимир Путін (kremlin.ru)

В кінці жовтня колишній радник Трампа зізнався, що дав неправдиві свідчення ФБР по "російській справі"

Американські слідчі дізналися ім'я росіянки, яка зустрічалася з екс-радником президента США Дональда Трампа з зовнішньої політики Джорджем Пападопулосом і видавала себе за племінницю президента Російської Федерації Володимира Путіна. Це Ольга Виноградова, передає Politico.

Видання вказує, її ім'я стало відомо слідчим, які займаються передбачуваним втручанням Росії в американські вибори в 2016 році. Спецкомітет конгресу США останнім часом намагався з'ясувати роль жінки, яку Пападопулос називав в листах колегам по кампанії "племінницею Путіна" до того, як дізнався, що насправді у неї немає родинних зв'язків з президентом РФ.

Екс-радник Трампа називав Виноградову по імені у своїх електронних листах навесні 2016 року. Відзначається, що сам він познайомився з росіянкою в березні 2016 року завдяки почесному директорові Лондонській академії дипломатії Джозефу Мифсуду. Академік назвав Виноградову людиною з великими зв'язками в російському уряді.

Співрозмовник видання підкреслює, що детальної інформації про цю жінку в листах немає. Невідомо, де вона жила, чим займалася, на якій посаді працювала і є зазначене у листах ім'я справжнім, а не псевдонімом.

Також, стало відомо, що жінка, яку називали "племінницею Путіна", "є просто студенткою". Інтерес Пападопулоса до неї "дуже відрізнявся від академічного".

Нагадаємо, в кінці жовтня Пападопулос зізнався в дачі неправдивих свідчень Федеральному бюро розслідувань.