ua en ru

Стало відоме ім'я фігуранта у справі про корупцію на Южно-Українській АЕС

Стало відоме ім'я фігуранта у справі про корупцію на Южно-Українській АЕС Фото: Южно-Українська АЕС (sunpp.mk.ua)

Був затриманий син екс-президента "Енергоатома"

Стало відоме ім'я нового фігуранта у справі про корупцію на Южно-Українській АЕС. Про це повідомляє "Слово і діло", посилаючись на джерела в правоохоронних органах.

Зокрема, детективи Національного антикорупційного бюро спільно з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали Олександра Кіма - сина колишнього виконуючого обов'язки президента Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом", генерального директора відокремленого підрозділу Южно-Української АЕС Віссаріона Кіма.

Відзначається, що Олександра Кіма затримали в рамках кримінального провадження про розкрадання 27 мільйонів гривень "Енергоатому". За версією слідства, Кім, використовуючи зв'язки батька, який на той час очолював Южно-Українську АЕС, протягом 2012-2014 років сприяв перемозі двох комерційних структур в торгах із закупівлі електрощитового обладнання, які проводила АЕС. Устаткування поставлено за завищеними цінами, у результаті чого інтересам держави завдано збитків у розмірі 27 млн ​​гривень.

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що НАБУ затримало нового підозрюваного у справі про корупцію на Южно-Українській АЕС, при цьому його ім'я не уточнювалося. Крім затриманого 2 серпня, у цьому виробництві 13 особам вже повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.205 КК України.