ua en ru

Стала відома реакція росіян і ОБСЄ на появу переселенців у ТКГ

Стала відома реакція росіян і ОБСЄ на появу переселенців у ТКГ Фото: Сергій Гармаш (facebook.com/sergiy garmash)
Автор: Милан Лелич

Поява переселенців на переговорах здивувала Росію і ОБСЄ

Поява чотирьох переселенців з Донбасу на переговорах Тристоронньої контактної групи (ТКГ) здивувала представників Росії та ОБСЄ. Водночас вчорашнє засідання було беззмістовним.

Про це РБК-Україна розповів журналіст Сергій Гармаш, який з 9 червня бере участь у цих переговорах як представник ОРДЛО.

За його словами, поява переселенців у політичній підгрупі стала несподіванкою і для Росії і для ОБСЄ.

"Вони ще не адаптувалися до того, що зі вчорашнього дня "представники від ОРДЛО" це вже не представники окупаційних адміністрацій, а ми. Навіть у бюрократичному плані - це буде складно. Я буду наполягати, щоб тепер усі документи, які ОБСЄ чомусь розсилає "представникам ОРДЛО", висилались і нам. Щоб у зведених таблицях було не три, а чотири графи. Мені навіть цікаво, як ОБСЄ буде позначати в них представників ОРДЛО від Росії і нас", - зазначив Гармаш.

Він також підкреслив, що вчорашнє засідання політичної підгрупи, в якому він брав участь, було беззмістовним.

"Оскільки Росія не має наміру вирішувати проблему, а лише заговорює її, то це було схоже на дипломатичну гру, хто розумніше і гостріше скаже", - уточнив журналіст.

Зазначимо, відучора до роботи Контактної групи залучені відомі журналісти Сергій Гармаш і Денис Казанський, лікар Костянтин Лібстер і голова громадської організації "Луганське земляцтво" Вадим Горан.

Нагадаємо, 9 червня пройшли перші переговори в Контактній групі з участю переселенців, які виступають як представники окремих районів Донецької та Луганської областей.

РБК-Україна розбиралося, що означає включення переселенців до української делегації і як це вплине на мінський процес.