ua en ru

ST-Ericsson ліквідує 1,7 тис. робочих місць

ST-Ericsson, спільне підприємство з виробництва мікрочіпів STMicroelectronics NV (STM) і Ericsson AB (ERICB), заявила про плани з ліквідації 1,7 тис. робочих місць. Про це повідомляє Bloomberg.

Всього в ST-Ericsson налічується близько 6,7 тис. співробітників, головний виконавчий директор Дідьє Ламуш сказав в ході телефонної конференції, що "кілька сотень" робочих перейдуть на STMicroelectronics.

Компанія заявила про плани знизити витрати на 320 млн дол. на рік до кінця 2013 р. Загальні витрати на реструктуризацію, за оцінками, складуть близько 130-150 млн дол., говориться в заяві.

Підприємство ST-Ericsson не змогло стати прибутковим з моменту свого створення в 2009 р., а триваюче погіршення фінансових результатів через падіння продажів мікрочіпів застарілих лінійок не вдалося зупинити навіть після випуску новітніх чіпів для смартфонів і планшетних комп'ютерів. За результатами четвертого кварталу 2011 р. компанія збільшила збиток до 231 млн дол. зі 177 млн дол., виручка підприємства скоротилася на 29% до 409 млн дол.