ua en ru

У США жінку засудили за спробу вивозу військового обладнання в Китай

У США жінку засудили за спробу вивозу військового обладнання в Китай Фото: жінку засудили до чотирьох років і двох місяців тюремного ув'язнення

Мань Венцзя зізналася, що співпрацює з китайським "технологічним шпигуном", який допомагає військовим КНР виробляти власні аналоги отриманих з-за кордону технологій

У США мешканку штату Каліфорнія засудили до чотирьох років і двох місяців тюремного ув'язнення за спробу незаконного вивезення в Китай військового обладнання американських збройних сил. Про це йдеться в заяві міністерства юстиції США.

Згідно з повідомленням, 45-річна Мань Венцзя в період з 2011 по 2013 роки перебувала в змові з громадянином КНР Сіньшен Чжаном. Через нього жінка намагалася вивезти з США технічну документацію для деяких моделей літаків, які знаходяться на озброєнні армії США, а також кілька двигунів для американських винищувачів F-16 і F-22 і військовий безпілотний літальний апарат MQ-9 Reaper.

Венцзя затримали в ході спецоперації, яку провели спільно ФБР і Міністерство національної безпеки США.


Сама ж Мань зізналася, що співпрацює з китайським "технологічним шпигуном", який допомагає військовим КНР виробляти власні аналоги отриманих з-за кордону технологій.

Також у відомстві уточнили, що особливу зацікавленість китайська сторона виявляла щодо стелс-технологій, які допомагають знизити помітність бойових машин у радіолокаційному, інфрачервоному та інших областях спектру виявлень.

Нагадаємо, Клінтон може не давати свідчення у справі про використання особистої електронної пошти.