ua en ru

У США жінку звинувачують у використанні біткоінів для допомоги ІДІЛ

У США жінку звинувачують у використанні біткоінів для допомоги ІДІЛ Фото: біткоін (фото з відкритих джерел)

Жінка звинувачується у відмиванні криптовалют

У Нью-Йорку (США) жінку звинувачують у використанні біткоінів (Bitcoin) для допомоги бойовикам "Ісламської держави" (ІДІЛ). Про це повідомляє ВВС.

Як повідомляється, 27-річна Зубія Шахназ (уродженка Пакистану, в США вона працювала лаборанткою) звинувачується в тому, що вона займалася відмиванням біткоінів та інших криптовалют і відправляла отримані гроші ІДІЛ. На даний момент жінка залишається під вартою, у звільненні під заставу їй відмовлено.

На думку сторони звинувачення, жінка обманним шляхом отримала позики в банку на суму 85 тис. доларів, щоб купити в інтернеті біткоіни. Крім того, наголошується, що в липні вона отримала пакистанський паспорт і купила квиток із Нью-Йорка до Пакистану з зупинкою в Стамбулі. Разом з тим, на думку прокуратури, вона прагнула потрапити до Сирії.

Жінка була затримана в аеропорту імені Джона Кеннеді, при собі у неї було 9,5 тис. доларів готівкою. Крім того, при перегляді електронних девайсів виявилося, що вона часто шукала інформацію про ІДІЛ.

"По кожній статті звинувачення по відмиванню грошей їй загрожує до 20 років ув'язнення, і ще 30 років за банківське шахрайство. Її адвокат Стів Зіссу заявляє, що вона лише пересилала гроші за кордон для допомоги сирійським біженцям", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що загальна капіталізація всіх світових криптовалют 13 грудня досягла 500 млрд доларів.