ua en ru

У США заявляють, що відносинам з Росією заважають дії в Україні та Сирії

У США заявляють, що відносинам з Росією заважають дії в Україні та Сирії Фото: Джон Болтон і Анатолій Антонов (колаж РБК-Україна)

Радник Трампа розповів послу Росії, що заважає відносинам між країнами

У США відбулася зустріч радника Білого дому з національної безпеки Джона Болтона з російським послом Анатолієм Антоновим, на якій Джон Болтон розповів послу Росії, які проблеми заважають відновленню нормальних відносин між країнами. Про це передає Reuters.

Зокрема, Болтон сказав послу РФ, що в інтересах обох країн мати кращі відносини. Однак на думку представника Білого дому з боку Росії потрібні кроки з "вирішенням проблеми з втручанням у вибори в 2016 році в США і отруєнням колишнього російського шпигуна у Великобританії".

Крім того, Болтон зазначив, що Сполучені Штати стурбовані тим, що відбувається в Україні, де Росія підтримує сепаратистів, і в Сирії, де Москва надає військову підтримку уряду Дамаска.

Варто відзначити, що це була перша зустріч посла Росії в США Антонова і Болтона з моменту його вступу на посаду радника президента США з національної безпеки.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, офіційний Вашингтон прямо звинуватив Росію у хімічній атаці у британському Солсбері, підкресливши, що тільки у Кремля була мотивація, відповідні ресурси, а також досвід замовних убивств в такий спосіб.