ua en ru

У США заявки на допомогу по безробіттю впали до рекордно низького рівня, - Трамп

У США заявки на допомогу по безробіттю впали до рекордно низького рівня, - Трамп Фото: Дональд Трамп (Alex Wong/Getty Images)

Кількість заявок найнижча за останні майже 50 років

Президент США Дональд Трамп заявив, що кількість заявок на допомогу по безробіттю зменшилася до найнижчого рівня за останні 49 років. Про це глава США написав у своєму Twitter.

Трамп також підкреслив, що довіра споживачів сягає 18-річного максимуму.

У США заявки на допомогу по безробіттю впали до рекордно низького рівня, - Трамп

"Заявки на допомогу з безробіття впали до найнижчого рівня за 49 років! Споживча довіра досягає 18-річного максимуму... Великий стрибок за останніх 8 років. Люди знову у захваті від США! Ми стаємо все більш великими, багатими і сильними", - написав американський лідер.

Нагадаємо, міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило прогноз зростання світової економіки в 2019 році у зв'язку з торговельною війною США і Китаю. У прогнозі агентства наголошується, що нещодавнє введення США тарифів на китайські товари на 200 млрд доларів "зробить істотний вплив на глобальне зростання".

Як писало РБК-Україна раніше, в доповіді КНР про торговельно-економічні відносини з США підкреслюється, що торгові і економічні розбіжності між Китаєм і Сполученими Штатами Америки створили загрозу системі вільної торгівлі. У документі зазначено, що відносини Пекіна і Вашингтона мають велике значення для стабільності й розвитку світової економіки.