ua en ru

У США розказали про спроби російських хакерів зламати комп'ютерну мережу Сенату

У США розказали про спроби російських хакерів зламати комп'ютерну мережу Сенату Фото: Сенат США (tweeter.com/UKRintheUSA)

У США впевнені, що за спробами атакувати Сенат стоять хакери з Fancy Bear

Пов'язані з Російською Федерацією хакери з угрупування Fancy Bear протягом кількох місяців намагаються зламати комп'ютерні системи Сенату США, передає телеканал ABC з посиланням на доповідь компанії з кібербезпеки Trend Micro.

За даними Trend Micro, над зломом систем Сенату працюють саме хакери з Fancy Bear, яких у США вважають близькими до російської влади.

"Вони як і раніше проявляють активність, принаймні, ведуть підготовку до атаки на Сенат, щоб вплинути на громадську думку... Вони шукають ту інформацію, яку змогли б опублікувати пізніше", - заявив автор доповіді Фейке Хакейборд.

За його словами, хакери створили сайти, які нагадують внутрішню систему обміну електронними листами членів Сенату США. За даними ABC, компанія Trend Micro раніше вже успішно виявила кілька сайтів, які хакери використовували для перехоплення інформації в ході передвиборної кампанії президента Франції Еммануеля Макрона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що хакери з РФ можуть готувати атаки перед Олімпіадою-2018 через дискваліфікацію та заборону російським спортсменам виступати під національним прапором.