ua en ru

Хакери з РФ можуть готувати атаки перед Олімпіадою-2018 через дискваліфікацію

Хакери з РФ можуть готувати атаки перед Олімпіадою-2018 через дискваліфікацію Фото: кібератака (Pixabey)

Експерти відзначили ранні ознаки активізації роботи хакерів

Хакери з Російської Федерації (РФ) у відповідь на дискваліфікацію країни з Зимових Олімпійських ігор можуть готувати атаки на антидопінгові агентства. Про це повідомили дослідники американської компанії з кібербезпеки ThreatConnect.

Вони відзначили ранні ознаки активізації роботи хакерів з Росії. Так, протягом минулого місяця невідомі зареєстрували три веб-домени, які імітують домени Всесвітнього антидопінгового агентства, Антидопінгового агентства США та Олімпійської ради Азії.

Повідомляється, що експерти побачили в цих діях схожість з методами, які раніше використовувала російська хакерська група "Fancy Bear". Її учасників звинуватили в атаці на базу даних Всесвітнього антидопінгового агентства.

Між тим у ThreatConnect заявили, що поки немає ніяких доказів, що хакери збираються використовувати ці домени для протиправної діяльності. Однак домени можуть забезпечити основу для майбутніх атак.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що хакера Олександра Твердохлібова, що володіє громадянством Росії і США, засудили у Віргінії до 9 років в'язниці за крадіжку десятків тисяч номерів кредитних карт.