ua en ru

США заявили про ліквідацію лідера "Аль-Каїди" в Афганістані

США заявили про ліквідацію лідера "Аль-Каїди" в Афганістані Фото: Джеймс Меттіс доповів про ліквідацію ватажка "Аль-Каїди"

Карі Ясіна було вбито в результаті авіаудару 19 березня

Пентагон повідомив про загибель лідера "Аль-Каїди" Карі Ясіна в провінції Пактіка в Афганістані. За даними відомства, він відповідальний за загибель десятків мирних жителів, а також двох американських солдатів, передає ВВС.

У заяві міністерства оборони США йдеться, що Карі Ясіна було вбито в результаті авіаудару 19 березня.

"Смерть Карі Ясіна свідчить про те, що терористи, які паплюжать іслам і навмисно ціляться у невинних людей, не підуть від правосуддя", - заявив міністр оборони країни Джеймс Меттіс.

За інформацією спецслужб, Ясін - уродженець Пакистану - пов'язаний із "Аль-Каїдою" і відповідальний за підготовку низки терактів, серед яких вибух у готелі в Ісламабаді 20 вересня 2008 року. Тоді загинуло 54 людини, в тому числі і посол Чехії, 266 осіб отримали поранення.

Як наголошується в заяві Пентагону, це напад також забрав життя американських солдатів: майора військово-повітряних сил Родольфо Родрігеса і офіцера ВМФ Метью Дж. О'Брайана.

Також у повідомленні Міноборони США зазначено, що Ясін відповідальний за напад у Лахорі в 2009 році: метою атаки став автобус, у якому перебувала команда Шрі-Ланки з крикету. Тоді шість пакистанських поліцейських і двоє мирних жителів загинуло, також шість членів команди отримали поранення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті удару безпілотника в сирійській провінції Ідліб убито заступника лідера "Аль-Каїди" Абу Хайр аль-Масрі.