ua en ru

У США заявили про атаку на сайт виборчкому в Теннессі українськими хакерами

У США заявили про атаку на сайт виборчкому в Теннессі українськими хакерами Фото: хакерська атака (pixabey)

Атака не вплинула на результати голосування

У США заявили про атаку на сайт місцевого виборчого комітету в ході виборів мера округу Нокс хакерів, вчинений з IP-адреси, зареєстрованої в Україні. Про це повідомляє Associated Press.

Так, заступник директора з інформаційних технологій округу Нокс Девід Болл повідомив, що інцидент стався під час голосування на первинних виборах 1 травня.

Як повідомляється, мова йде про кібератаку, наслідки якої були посилені "підозріло великим числом іноземних користувачів", що запросили доступ на згаданий вище сайт.

"З огляду на побічні докази, особливо фактор одночасності зловмисного впровадження з української IP-адреси, я вважаю розумним принаймні припустити, що за подією стояв чийсь злий умисел", - заявив Девід Болл.

Він повідомив, що кібератака не завдала ніякої шкоди голосуванню і підбиттю підсумків. Сайт не функціонував протягом приблизно однієї години після закриття виборчих дільниць.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кіберполіція викрила українського хакера у зломі комп'ютерів світових банків і готелів.