ua en ru

У США запустили ракету-носій Atlas V з двома військовими апаратами

У США запустили ракету-носій Atlas V з двома військовими апаратами Фото: запуск ракети

United Launch Alliance здійснила запуск важкої ракети-носія Atlas V

Американська компанія United Launch Alliance в суботу здійснила з космодрому на мисі Канаверал (штат Флорида) запуск важкої ракети-носія Atlas V з двома апаратами військового призначення. Про це йдеться в повідомленні на сайті компанії.

Як зазначається, з 2002 року це 77-й пуск Atlas V. "Через одну хвилину і 40 секунд після пуску політ проходить нормально", - повідомили в компанії.

Повідомляється, що CBAS призначений для нарощування можливостей існуючого угруповання американських військових супутників зв'язку. Як пояснила ULA, даний апарат сконструйований для послідовної передачі даних через ретрансляційну лінію зв'язку таких супутників.

EAGLE, за словами компанії, являє собою експериментальну платформу, призначену для демонстрації маневреності космічного апарату, здатного виводити до шести різних вантажів на геостаціонарну орбіту. Даний апарат оснащений технологічними напрацюваннями, покликаними знаходити аномальні явища в космосі і складати характеристику потенційних зіткнень з малими космічними тілами.

Polling is complete and we are GO! to launch the #AtlasV AFPSC-11 mission for the U. S. Air Force! Watch live http://bit.ly/av_afspc11

Опубліковано United Launch Alliance 14 квітня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що компанія United Launch Alliance (ULA) у четвер здійснила з космодрому на мисі Канаверал (штат Флорида) запуск важкої ракети-носія Atlas V з метеорологічним супутником GOES-S.