ua en ru

У США запустили ракету-носій Atlas V з метеорологічним супутником

У США запустили ракету-носій Atlas V з метеорологічним супутником Фото: США (pixabay.com)

З його допомогою можна буде отримувати більш точну інформацію про стихійні лиха

Компанія United Launch Alliance (ULA) у четвер здійснила з космодрому на мисі Канаверал (штат Флорида) запуск важкої ракети-носія Atlas V з метеорологічним супутником GOES-S. Про це йдеться в повідомленні на сайті компанії.

Як повідомляється, GOES-S був поміщений в спеціальну капсулу у верхній частині носія, яка відокремиться після того, як ракета досягне заданої висоти.

Так, апарат оснащений обладнанням, що дозволяє вести спостереження за Землею і Сонцем для потреб Національного управління США з дослідження океанів і атмосфери.

З допомогою супутника, як очікується, можна буде отримувати більш точну інформацію про стихійні лиха, у тому числі про бурі, урагани, повені. Крім того, GOES-S дозволить зібрати більше даних про лісові пожежі, виверження вулканів і пилові бурі.

GOES-S має стати частиною єдиної системи для спостереження за навколишнім середовищем. У 2016 році ULA здійснила запуск ще одного апарату цього типу. До 2024 року, як очікується, компанія доставить в космос ще два таких супутника.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що американська приватна компанія SpaceX запустила в космос ракету Falcon 9 з власними тестовими інтернет-супутниками і іспанським радаром PAZ.