ua en ru

США закрили п'ять консульств Росії

США закрили п'ять консульств Росії Фото: США закрили п'ять консульств Росії

Держдепартамент вилучив акредитацію у п'яти з шести консульств Росії в США

США закрили п'ять почесних консульств Росії з шести. Такі дії пов'язані з втручанням РФ в американську дипломатичну діяльність, повідомляє "Інтерфакс".

"Це дія прийнято у відповідь на російське втручання в нашу дипломатичну консульську діяльність в Росії, включаючи, але цим справа не закінчується, широкий утиск нашого персоналу", - сказав прес-секретар посольства США в РФ Вільям Стівенс.

За його словами, до цих дій російської власти американська сторона відносить закриття американського центру в Москві, "а також 28 американських куточків по всій Росії".

Раніше стало відомо, що держдепартамент вилучив акредитацію у п'яти з шести почесних консульств Росії в США в Каліфорнії, Юті, Міннесоті, Флориді і Пуерто-Ріко.

"Це жодним чином не позначається на офіційній дипломатичній діяльності Росії, включаючи її посольства, генеральні консульства і культурний центр у Вашингтоні", - підкреслив Стівенс.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки можуть розглянути питання про скасування санкцій проти Росії за її участь в конфлікті на Донбасі у найближчі місяці, якщо Кремль буде дотримуватися мінські угоди.