ua en ru

Керрі: США можуть розглянути зняття санкцій з Росії в найближчі місяці

Керрі: США можуть розглянути зняття санкцій з Росії в найближчі місяці Фото: Джон Керрі

США розраховують на реалізацію мінських угод з боку РФ

Сполучені Штати Америки можуть розглянути питання про скасування санкцій проти Росії за її участь в конфлікті на Донбасі найближчими місяцями, якщо Кремль буде дотримуватися мінських угод. Про це на форумі в Давосі заявив держсекретар США Джон Керрі, передає Bloomberg.

"При намаганні обох сторін вирішити цю проблему законним чином, реалізація мінських угод можлива в найближчі місяці", - заявив Керрі.

Нагадаємо, у грудні 2015 року США розширили санкції проти Росії.

Так, до списку було додано 12 осіб, в тому числі уповноваженого самопроголошеної "Луганської народної республіки" на переговорах у Мінську Владислава Дейнего, екс-глава Міністерства внутрішніх справ України Віталія Захарченка, екс-міністр освіти України Дмитра Табачника, заступника генерального директора концерну "Калашников" з комерційних питань Едуарда Іоффе та інших.

Крім того, було введено санкції проти 22 юридичних осіб та секторальні санкції проти майже 100 юросіб, зокрема, "Яндекс.Гроші", "Масандра" Ялтинська кіностудія "Галс Девелопмент", "Оборонпром" і низка інших військово-промислових компаній, "ВТБ 24" і ряд дочірніх підприємств ВТБ, Генбанк, Мособлбанк, Інресбанк і Крайінвестбанк.