ua en ru

США зацікавлені у вступі Росії до СОТ, - Білий дім

Сполучені Штати зацікавлені у вступі Росії до Світової організації торгівлі (СОТ), оскільки це зробить економіку РФ більш прозорою і міцною. Таку заяву сьогодні зробив директор по Росії у раді національної безпеки США Майкл Макфол, передає РБК з посиланням на Reuters. Адміністрація США, раніше підтримала цю ініціативу, планує пояснити конгресу всі плюси цього кроку, додав він.
"Вступ РФ до СОТ зробить її економіку більш прозорою і надійною. Це дуже добре для нас", - заявив він. "Ми неодноразово говорили, що підтримуємо вступ РФ до цієї організації і зацікавлені в зміцненні російської економіки", - додав представник Білого дому.
За його словами, вступ РФ до СОТ принесе користь США. Такий крок, за словами М.Макфола, не тільки відповідає національній безпеці, він також послужить новим сильним поштовхом для розвитку відносин двох країн.
Представник Білого дому також відзначив, що на сьогоднішній день головним питанням у відносинах РФ і США є розвиток торговельно-економічних зв'язків, і адміністрація США збирається зробити все, щоб добитися цього.
Раніше вчора віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін, виступаючи у Вашингтоні в ході весняної сесії Всесвітнього банку і Міжнародного валютного фонду (МВФ), повідомив, що Росія має намір вже влітку ц.р. почати процедуру вступу.
Нагадаємо, що згідно з правилами СОТ, кожен з 153 членів цього блоку має право заблокувати рішення на вступ нової країни в організацію. Так що новий кандидат повинен вести двосторонні переговори з тією країною, яка накладає на новачка вето. Довгий час Москва не могла домовитися про вступ до СОТ з Грузією.