ua en ru

США зацікавлені в комерційному співпраці з Україною в космічній сфері, - Пайєтт

Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні Джеффрі Пайетт в ході прес-конференції повідомив, що сьогодні США зацікавлені в комерційній співпраці з Україною в сфері космічний технологій. Про це передає кореспондент РБК-Україна.

Пайетт підкреслив, що за 20 років незалежності України, з США надійшло понад 1 млрд дол. на реалізацію проектів щодо скорочення кількості зброї масового ураження.

"Більше 20 років Україна робимо безліч вірних кроків у бік запобігання розповсюдження зброї масового ураження. Протягом цього періоду США інвестували понад 1 млрд дол. в ці проекти. Одним з таких прикладів, які мені довелося бачити минулого тижня став Павлоградський хімічний завод і зокрема - установка, що утилізує боєприпаси і тверде ракетне паливо. Хочу сказати, що сьогодні ми зацікавлені у розвитку комерційного співробітництва з Україною, і зокрема з Дніпропетровською областю, в сфері космосу", - сказав він.

Нагадаємо, що в квітні 2013 р. за участю Президента України Віктора Януковича на ПХЗ була запущена установка з переробки твердого ракетного палива і боєприпасів.