ua en ru

У США зафіксовано рекордне падіння рейтингу Трампа

У США зафіксовано рекордне падіння рейтингу Трампа Фото: рейтинг Дональда Трампа рекордно знизився

Негативно оцінили роботу Трампа 55% опитаних американців

Рівень схвалення діяльності президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа серед американців опустився до рекордно низького рівня. Про це видно з результатів дослідження соціологічної служби Ipsos спільно з агентством Reuters.

Згідно з даними соцопитування, яке відбулося 12-16 травня 2017 року, діяльність Трампа на посаді президента схвалили 39% респондентів. Негативно оцінили роботу Трампа 55% опитаних. Близько 6% респондентів не змогли оцінити роботу глави США.

Зазначено, що в опитуванні взяли участь 801 демократ, 630 республіканців і 251 незалежний респондент старше 18 років. При цьому серед демократів діяльність Трампа схвалили 14%, а 84% висловилися проти. Серед прихильників республіканської партії позитивно оцінили роботу Трампа 77%, а незадовільну оцінку йому поставили 22%. Незалежні голоси розподілилися не на користь чинного президента: 29% - за, 62% - проти.

Як випливає з опитування, найважливішими проблемами, які стоять перед США, американці назвали охорону здоров'я (21%), тероризм (13%), економічну ситуацію в цілому (12%), інші проблеми (11%). При цьому проблеми імміграції не ввійшли до п'ятірки найважливіших: їх назвали головними тільки 4% демократів, 12% республіканців і 8% незалежних респондентів.

Водночас про те, що країна рухається в правильному напрямку заявили 53% республіканців (15% не визначилися і 32% проти), 78% демократів впевнені, що чинний уряд веде США у неправильному напрямку, 60% незалежних також незадоволені обраним курсом.

Агентство пов'язує падіння рейтингу Трампа зі скандальними публікаціями в пресі, які відбулися на минулому тижні.

Нагадаємо, 16 травня стало відомо, що Трамп передав главі МЗС РФ Сергію Лаврову і російському послу в США Сергію Кисляку "інформацію вищого ступеня секретності", зокрема про діяльність "Ісламської держави". Жодних доказів або надійних свідчень надано не було, але публікації стали резонансними, на них відповідали і Білий дім, і Кремль.