ua en ru

США затримали іранське судно з незаконною зброєю

США затримали іранське судно з незаконною зброєю Фото: в Аравійському морі затримали судно зі зброєю для бойовиків у Ємені

Це вже третій випадок за останні кілька тижнів

Вже втретє за останні тижні міжнародні військово-морські сили США, що діють у водах Аравійського моря, вилучили партію незаконного зброї, повідомляє прес-служба Військово-морського флоту США.

Згідно з припущеннями, постачання зброї було ініційоване в Ірані, і, ймовірно, судно прямувало до бойовиків хуситів в Ємені.


На борту судна було виявлено 1500 автоматів Калашникова, 200 протитанкових гранатометів і кулеметів. Вже після вилучення зброї судно і екіпаж були відпущені.

В командуванні ВМФ США нагадали, що в лютому австралійський військовий корабель затримав судно і конфіскував близько 2000 автоматів АК-47, 100 реактивних гранатометів і кулеметів Калашникова. А 20 березня французький есмінець Прованс затримав судно і конфіскував 2000 автоматів АК-47 і 64 снайперські гвинтівки Драгунова.

Нагадаємо, в Ємені погодили введення режиму припинення вогню з 10 квітня 2016 року, а з 18 квітня в Кувейті відновляться мирні переговори.