ua en ru

США заблокували російський проект заяви в Радбезі ООН про атаки на посольство в Дамаску

США заблокували російський проект заяви в Радбезі ООН про атаки на посольство в Дамаску Фото: Радбез ООН (unmultimedia.org)

Росія звинуватила США в застосування подвійних стандартів у боротьбі з терористами

США заблокували російський проект заяви для преси Ради безпеки ООН. Про це заявив прес-секретар постпредства РФ при ООН Федір Стржижовский, передає "Інтерфакс".

"Запропонований Росією проект заяви для преси Ради безпеки ООН, який засуджував атаку терористів на будівлю російського посольства в Дамаску 20 листопада, був знову заблокований американською делегацією", - сказав він.

За його словами, це "далеко не перший випадок, коли лідери так званої "коаліції" демонструють подвійні стандарти щодо терористичних актів, цілями яких стають російські закордонні установи".

"Російська Федерація і далі продовжить боротьбу з терористами в Сирії і буде сприяти встановленню миру і безпеки в Сирійській Арабській Республіці", - зазначив Стржижовский.

Нагадаємо, 17 листопада підготовлений Росією проект резолюції про продовження мандата місії з розслідування хімічних атак в Сирії не пройшов голосування у Раді безпеки ООН, набравши лише чотири голоси при необхідному мінімумі в дев'ять голосів.