ua en ru

США і Південна Корея призупинять військові навчання на час Олімпійських ігор

США і Південна Корея призупинять військові навчання на час Олімпійських ігор Фото: Південна Корея (maxpixel.freegreatpicture)

Президенти країн прагнуть до безпеки під час зимових Олімпійських ігор

Влада США і Південної Кореї прийняли рішення відмовитися від проведення спільних військових навчань під час зимових Олімпійських ігор в південнокорейському Пхенчхані. Про це президенти США і Південної Кореї Дональд Трамп і Мун Чже Ін домовилися в ході телефонної розмови в четвер, 4 січня, передає DW.

Зазначається, що президенти вирішили "зробити все можливе для того, щоб Олімпійські ігри в Пхенчхані пройшли безпечно і успішно". Разом з тим, Трамп запевнив Муна підтримки відновлення діалогу з північнокорейським лідером Кім Чен Ином.

Нагадаємо, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин розпорядився відкрити "гарячу лінію" з Сеулом (Південна Корея) в демілітаризованій зоні в Пханмунджомі після того, як у новорічному зверненні заявив про бажання Північної Кореї брати участь у зимовій Олімпіаді у Пхенчхані.

Зазначимо, Сполучені Штати Америки (США) і Південна Корея почали одні з наймасштабніших спільних навчань військово-повітряних сил (ВПС) 4 грудня 2017 року.