ua en ru

США і Південна Корея розпочали спільні масштабні навчання

США і Південна Корея розпочали спільні масштабні навчання Фото: розробляється в США P-8 Poseidon (NavAir)

Країни проведуть наймасштабніші навчання ВПС в історії

Сполучені Штати Америки (США) і Південна Корея почали одні з наймасштабніших спільних навчань військово-повітряних сил (ВПС). Про це повідомляє DW.

"США і Південна Корея сьогодні, 4 грудня 2017 року, почали наймасштабніші спільні навчання ВПС країн в історії", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, п'ятиденні маневри під назвою Vigilant Ace повинні поліпшити здатність спільних дій "в умовах військового часу".

Так, у навчаннях будуть задіяні 12 тис. військовослужбовців, а також 230 літаків ВПС країн, у тому числі малопомітні винищувачі F-22, а також багатофункціональні винищувачі-бомбардувальники F-35.

Наголошується, що Пхеньян напередодні різко розкритикував навчання, пригрозивши, що вони прискорять "самознищення" США та Південної Кореї.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Північна Корея (КНДР) попередила Штати про загрозу початку ядерної війни. Зазначено, що Пхеньян сприймає військово-повітряні навчання Vigilant Ace в тихоокеанському регіоні як "явну і всебічну провокацію проти КНДР".