ua en ru

У США винесли перший вирок у справі про корупцію у ФІФА

У США винесли перший вирок у справі про корупцію у ФІФА Фото: Ектор Трухільо (Prensa Libre)

Екс-генсек Федерації футболу Гватемали засуджений до 8 місяців в'язниці

Колишній генеральний секретар Національної федерації футболу Гватемали Ектор Трухільо засуджений в США до тюремного ув'язнення у справі про корупцію у ФІФА. Про це повідомляє BBC.

Термін ув'язнення складе 8 місяців, також він повинен буде виплатити 415 тисяч доларів. Відзначається, що 63-річний Трухільо став першим засудженим в США у справі про корупцію у ФІФА.

Сам екс-функціонер визнав свою провину в шахрайстві і злочинній змові, а також в отриманні хабарів на суму 175 тисяч доларів, які були пов'язані з телеправа на матчі відбіркових турнірів чемпіонатів світу-2018 і 2022.

У 2015 році в Цюріху сотрялся найбільший в історії ФІФА скандал, коли в Цюріху були затримані високопоставлені чиновники організації за звинуваченням в корупції. Всього у справі проходять 42 людини.

Обвинувачі говорять про широкомасштабну корупцію у ФІФА протягом двох останніх десятиліть навколо заявок на чемпіонати світу, маркетингових та радіомовних угод.

Нагадаємо, швейцарська прокуратура допитала президента ПСЖ Нассер Аль-Хелаїфі у справі про корупцію при купівлі прав на показ матчів чемпіонатів світу 2018, 2022, 2026 і 2030 років.