ua en ru

Прокуратура Швейцарії допитала президента ПСЖ у справі про корупцію

Прокуратура Швейцарії допитала президента ПСЖ у справі про корупцію Фото: Нассер Аль-Хелаїфі (psg.fr)

Допит почався вранці і тривав кілька годин

Швейцарська прокуратура допитала президента ПСЖ Нассер Аль-Хелаїфі у справі про корупцію при купівлі прав на показ матчів чемпіонатів світу 2018, 2022, 2026 і 2030 років. Про це повідомляє L'Equipe.

Допит почався вранці і тривав кілька годин. Пов'язано це було з тим, що Нассер Аль-Хелаїфі говорив через перекладача, а також у зв'язку з великою кількістю питань, які були у прокурора.

Швейцарська прокуратура підозрює колишнього генсека ФІФА Жерома Вальке і Аль-Хелаїфі в корупції при купівлі прав на трансляцію чемпіонатів світу компанією BeIN Media Group, в якій катарський функціонер є генеральним директором.

Також з'явилася інформація, що Аль-Хелаїфі надав Вальке віллу вартістю 7 млн ​​євро в якості хабара за покупку прав на трансляцію матчів чемпіонатів світу. При цьому Вальке заявив, що не брав хабара у президента ПСЖ, BeIN Media Group також все заперечує.

Нагадаємо, в Швейцарії прокуратура завела кримінальну справу проти колишнього генерального секретаря Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Жерома Вальке і CEO катарської мережі телеканалів beIN Media Нассера Аль-Хелаїфі.