ua en ru

США виділять Україні 55 млн доларів на утилізацію ракетного палива

США виділять Україні 55 млн доларів на утилізацію ракетного палива Фото: відбулася зустріч голови Держкосмосу з представниками США

США профінансує утилізацію палива в рамках програми до 2018 року

Сполучені Штати Америки виділять Україні 55 млн доларів на утилізацію ракетного палива. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державного космічного агентства України.

Повідомляється, що сьогодні відбулася робоча зустріч голови Держкосмосу Любомира Сабадоша з директором управління Агентства зменшення загрози Міністерства оборони США Елізабет Джордж. Сторони обговорили поточний стан і актуальні питання співпраці в рамках завершального етапу співробітництва між Україною та США щодо зберігання та утилізації палива твердопаливних ракетних двигунів ракет РС-22 на потужностях Павлоградського хімічного заводу.


"На сьогоднішній день утилізації підлягає 2707,5 тон ракетного палива, що становить 55% від загального обсягу. США підтвердили готовність надання фінансової допомоги на реалізацію цієї програми у розмірі 55 млн дол. до кінця 2018 року", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США нададуть Україні додаткові 25 млн доларів допомоги.