ua en ru

США виділять Україні 11,4 млн дол. на проведення виборів Президента, - Держдеп

США виділять уряду України 11,4 млн дол. для підтримки проведення президентських виборів в країні.

США виділять уряду України 11,4 млн дол. для підтримки проведення президентських виборів в країні. Про це в ході щоденного брифінгу для преси повідомила прес-секретар Державного департаменту США (Держдеп) Джен Псакі.

"Держдепартамент і програма допомоги USAID виділить 11,4 млн дол. допомоги для того, щоб допомогти організувати чесні, вільні і мирні вибори 25 травня цього року", - сказала Псакі.

За її словами, дані кошти підуть на підтримку спостерігачів, як українських, так і міжнародних, створення прозорої та ефективної організації виборів та іншу діяльність.

Крім того, США допомагає Україні у світлі "політично мотивованих дій" з боку Росії, в тому числі в сфері енергетики. Так, за словами Псакі, USAID співпрацює з іншими організаціями для того, щоб допомогти Україні перетворити енергетичну сферу в економіці країни і зробити її роботу більш ефективною.

Нарешті, США і Україна вже давно співпрацюють один з одним у військовій сфері, зазначила Псакі. США підтримують проведення в Україні реформ у сфері оборони країни і проводить програми по підвищенню професіоналізму українських військових, а також професійної сумісності різних військ країни.

Прес-секретар Держдепу зазначила, що серед заходів допомоги, яку США надають Україні, - забезпечення сухим пайком MRE. Так, 29 березня їх було доставлено в Україну 300 тис.

Нагадаємо, вчора у Вашингтоні було підписано угоду про надання американською стороною Україні 1 млрд дол. фінансової допомоги. Крім того, США мають намір виділити Україні в 2015 р. 170 млн дол. на реформи в секторі державних закупівель.