ua en ru

США виділять ще 500 млн дол. на тренування ЗСУ

США виділять ще 500 млн дол. на тренування ЗСУ Фото: віце-президент США Джо Байден

Уряд США готовий надати Україні додатковий кредит у розмірі 2 млрд доларів

Україна отримає додаткові 500 млн дол. допомоги від уряду США на фінансування тренувань Нацгвардії та Збройних сил України (ЗСУ) на полігоні в Яворові (Львівська обл.). Про це повідомив віце-президент США Джо Байден у своєму листі голові комітету у закордонних справах Верховної Ради України Ганні Гопко, йдеться в повідомленні прес-служби комітету.

"Цей лист став відповіддю віце-президента США Джо Байдена на лист Ганни Гопко з закликом посилити санкції відносно Росії і відключити її від системи СВІФТ. Народний депутат закликала підтримати український народ і оголосити посилення санкцій, включно з відключенням від системи СВІФТ у разі відсутності зрушень щодо дотримання режиму перемир'я, відведення важкої техніки, звільнення політичних в'язнів, серед яких Надія Савченко, Сенцов, Карпюк та інші", - сказано в повідомленні.

Крім того, як наголошується, віце-президент США підтвердив готовність уряду США надати додатковий кредит у розмірі 2 млрд дол., про який вже було попередньо домовлено у квітні цього року.

У своїй відповіді Байден також говорить про те, що США будуть і надалі зберігати режим санкцій щодо Росії, і будуть робити це до того часу, поки мінські угоди не будуть повністю імплементовані.

"Якщо Росія не виконає свої зобов'язання в рамках цих домовленостей, або якщо вдасться до нових військовим наступам уздовж лінії конфлікту, США збільшать ціну, яку Росія буде платити за агресію проти України. Наші санкції відносно Росії за її дії в Криму також будуть залишатися в силі до того часу, поки Росія не завершить окупацію території незалежної України", - йдеться у листі віце-президента США.

США виділять ще 500 млн дол. на тренування ЗСУ

Фото: лист Джо Байдена Ганні Гопко

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю The Wall Street Journal заявив, що країна потребує 1,2 тис. американських протитанкових ракетних комплексах "Джавелин" (Javelin).