ua en ru

США видали ордер на арешт екс-глави Volkswagen

США видали ордер на арешт екс-глави Volkswagen Фото: компанія Volkswagen (wikipedia.org)

Ніяких особливих наслідків рішення суду в США не має

У США влада видала ордер на арешт колишнього глави німецького автоконцерну Volkswagen Мартіна Вінтеркорна. Про це повідомляє DW, посилаючись на представника суду міста Детройта.

В Мін'юсті США вважають, що Вінтеркорн як і раніше вважається таким, що ховається від правосуддя. В рамках "дизельного скандалу" екс-керівник звинувачується в змові з іншими керівниками і співробітниками VW з метою обману влади США і американських клієнтів. Офіційне звинувачення було пред'явлено Вінтеркорну 3 травня прокуратура східного округу штату Мічиган.

У той же час, ніяких особливих наслідків рішення суду в США не має. Відзначається, що 70-річному Вінтеркорну депортація не загрожує до тих пір, поки він перебуватиме на території Німеччини.

Поки що керівництво Volkswagen ніяк не прокоментувало видачу ордера. За словами представниці автоконцерну, VW співпрацює з відомствами.

Нагадаємо, у Німеччині в штаб-квартирі автоконцерну Audi пройшли обшуки у справі про заниження показників викидів шкідливих газів в автомобілях з дизельними двигунами.