ua en ru

США вводять нові санкції проти Ірану у відповідь на запуск ракети в космос

США вводять нові санкції проти Ірану у відповідь на запуск ракети в космос Фото: США flickr.com/usembassykyiv)

Санкції націлені на шість іранських філій промислової групи Shahid Hemmat

Сполучені Штати Америки (США) запроваджують нові санкції щодо Ірану у відповідь на вчорашній запуск ракети-носія в космос. Про це повідомляє AP.

"США запроваджують нові санкції проти програм балістичних ракет Ірану у відповідь на його запуск ракети-носія, запущеного на орбіту днем раніше", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, санкції націлені на шість іранських філій промислової групи Shahid Hemmat. Департамент казначейства каже, що ця група є "центральною" для іранської програми балістичних ракет.

Так, американський секретар казначейства Стівен Мнучин каже, що санкції ілюструють глибокі побоювання США щодо іранських ракетних випробувань та інших дій. За його словами, США продовжить протидія іранської програми балістичних ракет, включаючи "провокаційний запуск в космос в четвер".

Зазначимо, США заявили, що запуск порушив резолюцію Ради Безпеки США, тому що технологія по своїй суті призначена для перенесення корисної ядерної навантаження.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Іран успішно запустив у космос 27 липня 2017 року ракету, здатну запускати супутники вагою до 250 кг.