ua en ru

США ввели санкції проти чотирьох країн через мігрантів

США ввели санкції проти чотирьох країн через мігрантів Фото: Дональд Трамп (flickr.com/thejointstaff)

Причиною введення санкцій є відмова цих країн приймати своїх громадян, які висилаються з території США

Міністерство внутрішньої безпеки Сполучених Штатів Америки (США) оголосило про введення візових санкцій щодо Гвінеї, Камбоджі, Сьєрра-Леоне та Еритреї. Причиною введення санкцій є відмова цих країн приймати своїх громадян, які висилаються з території США, передає прес-служба міністерства.

"Громадяни США страждають через відмови урядів інших країн приймати своїх громадян", - повідомив в.о. глави імміграційної і митної поліції США Томас Хоман.

Зазначено, що в рамках введених санкцій дипмісія США в Еритреї повністю припинить видачу туристичних та ділових віз, а посольства в Гвінеї, Камбоджі і Сьєрра-Леоне перестануть видавати такі візи місцевим чиновникам. При цьому в Камбоджі під візове ембарго потраплять тільки високопоставлені співробітники МЗС і члени їх сімей, а в Сьєрра-Леоне - всі співробітники МЗС і імміграційних служб.

Підкреслюється, що у відношенні Гвінеї введені більш жорсткі санкції. Тутешнє посольство США припинить видачу туристичних та бізнес-віз всім урядовцям і членам їх сімей. Крім того, вони не зможуть відправитися в США на навчання і в рамках програм обміну.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Америки (США) Дональд Трамп зупинив програму захисту молодих іммігрантів, введену раніше екс-главою США Бараком Обамою.