ua en ru

США запровадили санкції ще проти двох російських компаній

США запровадили санкції ще проти двох російських компаній Фото: санкції проти Росії (колаж РБК-Україна)

Міністерство торгівлі Сполучених Штатів звинуватило компанії в виробництві крилатих ракет, заборонених Договором про контроль над озброєннями

Міністерство торгівлі Сполучених Штатів оголосило про нові ліцензійні й експортні обмеження для двох російських компаній, які працюють на військово-промисловий комплекс: конструкторського бюро "Новатор" і науково-виробничого центру "Титан-Баррикади". Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Згідно з повідомленням міністерства від 19 грудня, ці компанії відповідальні за виробництво крилатих ракет, заборонених Договором про контроль над озброєннями, укладеним між Радянським Союзом і Сполученими Штатами у 1987 році (про ліквідацію ракет малої і середньої дальності).

"Ці компанії виробляють для російського Міністерства оборони комплекси крилатих ракет наземного базування із дальністю польотів, забороненою в рамках Договору про ракети середньої і малої дальності", - йдеться у повідомленні.

Крім того, у американському відомстві зазначають, що є достатньо підстав вважати, що покарані компанії "були залучені до дій, що суперечать національній безпеці або зовнішньополітичним інтересам Сполучених Штатів".

У Міністерстві закордонних справ Росії розкритикували рішення США, назвавши звинувачення "безпредметними" і заявили, що до санкцій їм не звикати.

"Російська економіка і військова потужність тільки міцніють. Ілюзії деяких американських політиків, що нас можна залякати, лише видають їх повне незнання Росії і небезпечну недалекоглядність", - стверджує заступник міністра закордонних справ Сергій Рябков.

Нагадаємо, лідери Європейського союзу уперше без жодних суперечок одностайно підтримали продовження санкцій проти Росії.