ua en ru

США застосували санкції до глави військової ради Китаю через угоди з Росією

США застосували санкції до глави військової ради Китаю через угоди з Росією Фото: Vbyaby CIF (The U. S. Department of the Treasury)

Мінфін США вперше застосував вторинні санкції до іноземців

Міністерство фінансів Сполучених Штатів вперше ввів вторинні санкції стосовно іноземців за угоди з Російською Федерацыией (РФ). У списку, опублікованому на сайті Мінфіну США, глава військової ради Китаю.

Зокрема, санкції введені проти департаменту підготовки військ і постачання Центральної військової ради Китаю і його керівника Чи Шанфу. Рада є вищим органом щодо керівництва збройними силами Китаю, його очолює голова КНР Сі Цзіньпін.

Наголошується, що держсекретар США Майк Помпео прийняв рішення ввести так звані "вторинні санкції" проти КНР у відповідності з законом "Про протидію ворогам Америки через санкції" (CAATSA).

Банківські рахунки Шанфу в США будуть заморожені, усі банківські операції з департаментом, який потрапив у чорні списки будуть заблоковані.

Нагадаємо, також сьогодні, 20 вересня, Державний департамент США вніс до чорний список 33 російських чиновника. Під санкції потрапили чиновники, які діють в інтересах оборонних і розвідувальних секторів Росії. Зазначимо, що імена людей, які потрапили під обмежувальні заходи, не називаються.