ua en ru

США вдвічі скоротять допомогу біженцям з Палестини

США вдвічі скоротять допомогу біженцям з Палестини Фото: США flickr.com/usembassykyiv)

Із запланованих 125 мільйонів доларів буде виділено лише 60 мільйонів

США планують вдвічі скоротити фінансові виплати Близькосхідному агентству ООН для допомоги палестинським біженцям і організації робіт (БАПОР, UNRWA), передає DW.

Відзначається, що із запланованих 125 мільйонів доларів БАПОР отримає лише 60 мільйонів. Тим часом питання про виплату решти грошей залишається відкритим "для обговорення в майбутньому".

Згідно з інформацією джерел з Держдепартаменту США, діяльність БАПОР потребує глибокого переосмислення у питаннях того, як агентство працює і як воно фінансується.

"Настав час іншим країнам, деякі з яких більш заможні, взяти на себе відповідальність за регіональну стабільність і безпеку", - зазначив він.

Нагадаємо, 2 січня президент США Дональд Трамп запропонував припинити надавати фінансову допомогу Палестині за небажання вести переговори з Ізраїлем про світі. Пізніше інформаційний портал Axios повідомив, що США заморозили 125 мільйонів доларів, які повинні були піти на фінансування Близькосхідного агентства ООН для допомоги палестинським біженцям і організації робіт.