ua en ru

США впевнені у здатності європейських країн вийти з фінансової кризи, - Клінтон

США впевнені в здатності європейських країн вийти з фінансової кризи. Для його якнайшвидшого завершення необхідна тісна кооперація Європи та США, спрямована на економічне зростання, а також на боротьбу з протекціонізмом. Такі заяви зробила держсекретар США Хілларі Клінтон, яка виступила на конференції з безпеки в Мюнхені.

Клінтон підтвердила зацікавленість США у відновленні Європи, незважаючи на те, що однією з ключових ліній зовнішньої економічної політики Президента Барака Обами є взаємини з азіатськими країнами. "Незважаючи на те, що дехто відчуває сумніви в тому, що Європа вписується в глобальні перспективи США, я поспішаю запевнити, що Старий світ залишається одним з наших основних партнерів. Ми впевнені, що європейські країни зможуть не тільки впоратися з борговою кризою, але й переорієнтувати економіку на підйом, відновити ліквідність і повернути довіру ринків", - заявила Клінтон.

Крім того, держсекретар наголосила на необхідності спільно боротися з протекціонізмом, крадіжкою інтелектуальної власності та державними монополіями. Очевидно, що Клінтон мала на увазі Китай, який США не раз звинувачували в порушенні авторських прав на інтелектуальну власність і навмисному заниженні курсу юаня.

Нагадаємо також, що сьогодні в Мюнхені відбулася зустріч Держсекретаря США Хіларі Клінтон із Президентом України Віктором Януковичем.