ua en ru

США збільшать фінансову допомогу Україні на безпеку

США збільшать фінансову допомогу Україні на безпеку Фото: будівля Конгресу США

На програми допомоги Україні планується виділити не менше 560 млн доларів

У Конгресі Сполучених Штатів Америки представлено консолідований закон про бюджетні асигнування на 2017 рік, згідно з яким на програми допомоги Україні планується виділити не менше 560 млн доларів. Про це повідомляє прес-служба посольства України в США у Facebook.

Зокрема, за даними дипломатів, на військову і безпекову допомогу Україні до кінця бюджетного року (до 1 жовтня) американський уряд має виділити не менше 238 млн доларів.

"Без урахування кредитних гарантій, які цього року поки не розглядаються (торік у бюджет закладались під ці цілі 275 млн доларів), асигнування на інші програми допомоги планується навіть збільшити (на 27 млн доларів, порівняно з 2016 роком)", - йдеться в повідомленні.

При цьому в посольстві зауважили, що виділені кошти на зміцнення оборонних і безпекових можливостей України є лише частиною від загальної суми 350 млн доларів, яка може повністю бути використана після 1 жовтня 2017 року.

У Конгресі США представлено Консолідований закон про бюджетні асигнування на 2017 рік, згідно з яким на програми допомог...

Опубліковано Embassy of Ukraine in the USA / Посольство України в США 1 травня 2017 р.

Як очікується, наступним етапом набуття чинності консолідованим законом стане його ухвалення Сенатом і Палатою представників, що має відбутися до 5 травня 2017 року, та в подальшому підписання президентом США Дональдом Трампом.

Нагадаємо, раніше члени Конгресу США досягли домовленості щодо федерального бюджету на частину поточного фінансового року, який завершиться 30 вересня.