ua en ru

США посилять ПРО на західному узбережжі - проти ракет КНДР

Адміністрація Президента США оголосила про плани розмістити на західному узбережжі країни 14 додаткових комплексів протиповітряної оборони (ПРО). Їх основним завданням стане перехоплення північнокорейських міжконтинентальних балістичних ракет, які, за оцінкою американських експертів, крім звичайного можуть нести і ядерний боєзаряд, повідомляє Associated Press.

Планується, що нові розрахунки будуть розміщені в штаті Аляска, а сукупна вартість програми перевищить 1 млрд дол. З 2004 р. на західному узбережжі в штатах Каліфорнія і Аляска вже несуть бойове чергування 30 комплексів ракет-перехоплювачів.

Відзначимо, що в даний момент американські військові експерти оцінюють можливість нанесення ядерного удару з боку КНДР як мінімальну. Однак з розвитком північнокорейської ракетної програми вона може бути підвищена.

В кінці 2012 р. в КНДР був проведений успішний ракетний пуск і вивід на орбіту космічного апарату. Аналогічні технології можуть бути використані при підготовці балістичних ракет великої дальності. Крім того на початку 2013 р. Пхеньян провів третє випробування ядерної зброї.

Читайте також: США відмовилися від четвертого етапу розгортання ПРО в Європі