ua en ru

США та Україна провели спільні навчання у Чорному морі

США та Україна провели спільні навчання у Чорному морі Фото: американський військвий корабель (facebook.com/navy.mil.gov.ua)

Напередодні, 29 вересня, у Чорному морі Корабельно-катерна група Військово-морських сил Збройних сил України провела спільні навчання типу PASSEX з американським есмінцем Roosevelt. Вони відпрацювали низку завдань з підвищення взаємосумісності відповідно до стандартів НАТО.

Про це повідомляє прес-служба командування ВМС.

Як повідомляється, корабельно-катерною групою на переході морем було відпрацьовано тактичне маневрування, тренування зі зв’язку, протиповітряну оборону, відбиття ударів противника тощо. У відомстві зазначають, що ВМС й надалі буде розширювати співробітництво у військовій сфері з США.

Фото: військові навчання (facebook.com/navy.mil.gov.ua)

Командувач Військово-морських сил ЗС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа заявив, що тренування з військовими кораблями США - це досвід, який дає змогу вдосконалювати взаємосумісність, щоб бути готовими разом стати на захист безпеки, стабільності та миру в Чорноморському регіоні.

"Тренування типу PASSEX є чудовою нагодою для вдосконалення майстерності, морської виучки та обміну досвідом між екіпажами кораблів двох держав", - сказав він.

Нагадаємо, наприкінці липня в Україні відбулися міжнародні військові навчання Sea Breeze-2020; у навчаннях брали участь військові, кораблі та літаки із восьми країн.