ua en ru

У США на територію будинку Гюлена спробував проникнути озброєний чоловік

У США на територію будинку Гюлена спробував проникнути озброєний чоловік Ілюстративне фото (FBI.gov)

Поліція США веде розслідування інциденту

Поліція США веде розслідування інциденту, який стався на території будинку Фетуллаха Гюлена в штаті Пенсільванія. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на турецьке агентство "Анадолу".

Повідомляється, що правоохоронці оточили територію містечка, розташованого в районі Сейлорсберг. Американська поліція веде розслідування у зв'язку з озброєною людиною на території табору. На місці працює багато співробітників поліції штату, а над зоною інциденту кружляє поліцейський вертоліт.

Офіційної інформації про подію поки не надходило.

Місцевий телеканал WNEP повідомляє, що на територію будинку опозиційно налаштованого релігійного і політичного діяча Туреччини Гюлена в американському штаті Пенсільванія спробував проникнути озброєний чоловік.

Як повідомляє Reuters, озброєний чоловік спробував проникнути на територію будинку. Охоронець зробив попереджувальний постріл і зловмисник втік. Представник Гюлена повідомляє, що ніхто не постраждав.

Нагадаємо, в Туреччині в понеділок, 1 жовтня, засудили до десяти років і шести місяців ув'язнення Кутбеттіна Гюлена - брата мусульманського проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого звинувачують в організації путчу в 2016 році.