ua en ru

Суд у США зобов'язав Google надати владі доступ до листів із зарубіжних серверів

Суд у США зобов'язав Google надати владі доступ до листів із зарубіжних серверів Фото: логотип Google

Юристи Google заявили, що не згодні з рішенням суду і будуть його оскаржувати

Суд Філадельфії ухвалив рішення про те, що компанія Google зобов'язана за умови наявності ордера передавати владі листи користувачів, які зберігаються на серверах за межами США. Про це повідомляє Reuters.

Відповідно до рішення судді Томаса Рутер, передача ФБР поштових повідомлень із зарубіжних серверів Google у рамках розслідувань справ про шахрайство всередині США не порушує нічиїх прав.

"Хоча отримання Google інформації зі своїх численних центрів обробки даних за кордоном потенційно може розглядатися як вторгнення у приватне життя, фактичне порушення недоторканності приватного життя відбувається тільки в разі розкриття цієї інформації в Сполучених Штатах", - йдеться в постанові судді.

Своєю чергою юристи Google заявили, що не згодні з рішенням суду, оскільки воно ухвалено без урахування прецеденту, і будуть його оскаржувати.

Нагадаємо, раніше в аналогічній суперечці між владою США і компанією Microsoft суд став на бік останньої. Влітку 2016 року апеляційний суд Нью-Йорка ухвалив, що влада не може примушувати Microsoft до передачі клієнтських даних, що зберігаються на серверах в Ірландії в рамках розслідування справи про наркотики.