ua en ru

США стягують авіацію і авіаносці до Тайваню на тлі можливого візиту Пелосі, - ЗМІ

США стягують авіацію і авіаносці до Тайваню на тлі можливого візиту Пелосі, - ЗМІ Фото: США стягують авіацію і авіаносці до Тайваню (Getty Images)

Американські військові переміщують літаки і авіаносці ближче до Тайваню на тлі інформації про можливий візит спікера Палати представників Ненсі Пелосі на острів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Nikkei Asia.

Видання повідомляє, що військові спочатку були проти візиту спікера на Тайвань, але тепер, схоже, створюють буферну зону для літака Пелосі на випадок, якщо вона все ж зважиться відвідати острів.

США стягують авіацію і авіаносці до Тайваню на тлі можливого візиту Пелосі, - ЗМІ

Зазначається, що військово-морські активи США в регіоні включають авіаносець USS Ronald Reagan, десантний корабель USS Tripoli і десантний корабель USS America.

Також в Тихому океані знаходиться авіаносець "Авраам Лінкольн", десантний вертольотоносний корабель-док "Ессекс" і 36 інших військових кораблів.

Крім того, згідно з даними порталів відстеження польотів, два HC-130J Combat King II - єдина спеціалізована платформа для евакуації особового складу ВПС США - прибули на острів Окінаву з Анкориджа.