ua en ru

США прагнуть не допустити військового конфлікту на тлі загрози вторгнення РФ в Україну, - Пентагон

США прагнуть не допустити військового конфлікту на тлі загрози вторгнення РФ в Україну, - Пентагон Фото: глава Пентагону Ллойд Остін (GettyImages)

Глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що США докладають усіх зусиль до того, щоб загроза вторгнення Росії в Україну не привела до військового протистояння. За його словами, американська сторона прагне вирішити ситуацію дипломатичним шляхом.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю Ллойда Остіна порталу Defense One.

"Наша мета в обох випадках (в Україні і Тайвані - ред.) розв'язувати проблеми за допомогою дипломатії і не доводити ситуації до військового конфлікту", - сказав Остін.

Глава Пентагону підкреслив, що в разі вторгнення Росії в Україну США перекинуть до Європи додаткові війська, щоб заспокоїти союзників.

"Потреба в зміцненні впевненості наших союзників по НАТО і наших союзників на східному фланзі буде реальною, і США будуть готові надати такі запевнення", - додав Остін.

Він нагадав, що Україна не є членом НАТО і не може отримати захист за 5-ю статтею статуту Альянсу. Однак країна отримує військову допомогу від США у вигляді постачання зброї для самооборони і американських військових інструкторів.

"З 2014 року військові США регулярно направляються в Україну для навчання і консультування українських (Збройних - ред.) сил", - додав глава Пентагону.