ua en ru

У США створили комісію з розслідування порушень на виборах

У США створили комісію з розслідування порушень на виборах Фото: Дональд Трамп підписав указ про створення комісії з розслідування порушень на виборах

Головою комісії призначено віце-президента Майка Пенса

В четвер, 11 травня, президент США Дональд Трамп підписав указ про створення комісії з розслідування порушень на виборах. Про це повідомила заступник прес-секретаря Білого дому Сара Сандерс, передає "Голос Америки".

Головою комісії призначений віце-президент Майк Пенс.

Повідомляється також, що комісія повинна ретельно вивчити проблеми, що стосуються процесу реєстрації виборців та голосування на федеральних виборах.

Раніше представники Білого дому повідомляли про те, що комісія проведе аналіз заяв про порушення при реєстрації і проведення голосування по всій країні під час минулорічних президентських виборів.

Сам Трамп до цього повідомляв, що на президентських виборах минулого року мільйони людей проголосували нелегально, і саме тому він програв за загальною кількістю голосів виборців. Проте доказів на підтримку своїх слів президент досі не представив.

Як зазначає видання, у виборчій системі США на виборах перемагає той кандидат, за якого проголосувала більшість членів колегії вибірників, а не за підсумками загальної кількості тих, хто проголосував за нього виборців.

Нагадаємо, Нацразведка США назвала Росію однією з головних загроз і допустила подальші кібератаки.