ua en ru

Нацрозвідка США назвала Росію однією з головних загроз і допустила подальші кібератаки

Нацрозвідка США назвала Росію однією з головних загроз і допустила подальші кібератаки Фото: глава Національної розвідки США Деніел Коутс

У США прогнозують, що Москва продовжить чинити тиск на Україну по військовим каналах

Глава Національної розвідки США Деніел Коутс вважає Росію однією з головних загроз і припускає, що російські хакери продовжать здійснювати кібератаки, в тому числі з метою втручання у вибори. Про це йдеться в його заяві, поширеній перед слуханнями в спецкомітеті з розвідки Сенату Конгресу, передає Bloomberg.

"Росія являє собою повноправного гравця в кіберпросторі, який залишається однією з головних загроз уряду США, дипломатичній, військовій, комерційній та критичній інфраструктурі...Москва має високорозвинену наступальну кіберпрограмою, і в останні роки зайняла більш агресивну позицію у кіберпросторі", - йдеться в заяві

На думку Коутса, Росія використовувала кібератаки, щоб вплинути на громадську думку в Європі, а, за оцінками американської Нацрозвідки, російські кібератаки як і раніше "будуть націлені на США та їхніх союзників".

Крім того, Коутс стверджує, що Москва продовжить чинити тиск на Україну по військовим каналах, включаючи дії на Донбасі, де вона постачає озброєння сепаратистам.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія може бути причетна до кібератак на енергомережі країн Балтії.