ua en ru

США спільно з Україною вироблятимуть малі ядерні реактори, - посол

США спільно з Україною вироблятимуть малі ядерні реактори, - посол Фото: Валерій Чалий (УНІАН)

Це багатомільярдний проект для України, який дає робочі місця

США спільно з Україною вироблятимуть малі ядерні реактори. Про повідомив надзвичайний та повноважний посол України в США Валерій Чалий під час прес-конференції щодо стратегічного партнерства України та США, передає кореспондент РБК-Україна.

"Компанія Holtec виходить на український ринок з інвестуванням по будівництву сховища відпрацьованого ядерного палива. Коли ми починали цей процес, я розмовляв з президентом Holtec. Він сказав, що готовий розмістити виробництво малих ядерних реакторів у двох країнах світу. Одна країна це буде Індія, а другу він шукав", - повідомив Чалий.

Посол наголосив, що Україна була обрана серед всіх країн світу для розміщення виробництва малих ядерних реакторів.

"Серед всіх країн, ми вибороли це право. Ми плануємо спільно виробляти малі ядерні реактори. Це багатомільярдний проект для України, який дає робочі місця і зовсім інший рівень співпраці в цій сфері", - додав він.

Нагадаємо, Чалий також повідомив про те, що США передадуть Україні катери, які підсилять спроможності в Чорноморському басейні. Від додав, що Україна та США вийшли на новий рівень стратегічного партнерства у сфері національної безпеки і оборони.