ua en ru

США скоротили допомогу з нацбезпеки для Пакистану

США скоротили допомогу з нацбезпеки для Пакистану Фото: Хізер Нойерт (Depatment of state)

Ісламабад повинен вжити належних заходів проти мережі "Хаккані" і афганських талібів

Державний департамент США у четвер, 4 січня, прийняв рішення припинити допомогу Пакистану з питань національної безпеки, поки Ісламабад не вживе належних заходів проти мережі "Хаккані" і афганських талібів. Про це заявила прес-секретар Держдепартаменту Хізер Нойерт, передає "Радіо Свобода".

"Сьогодні ми можемо підтвердити тимчасове припинення... наданя допомоги з безпеки, поки уряд Пакистану не прийме рішучих заходів проти таких груп, як афганські таліби і мережа "Хаккані". Ми вважаємо, що вони (ці групи, - ред.) дестабілізують регіон, а також мають на меті вбивство американських співробітників", - повідомила Нойерт.

Нагадаємо, раніше агентство Reuters повідомляло, що Сполучені Штати Америки (США) вирішили скоротити свою допомогу Пакистану через відмову у співробітництві по боротьбі з тероризмом. Згідно з повідомленням, адміністрація Трампа утримує 255 млн доларів допомоги Пакистану. "Іноді вони працювали з нами, але також давали притулок терористам, нападали на наші сили в Афганістані ", - йдеться в повідомленні.