ua en ru

У США слідчі перевіряють нерухомість Манафорта у "російській справі"

У США слідчі перевіряють нерухомість Манафорта у "російській справі" Фото: Пол Манафорт (flickr.com/haddadmedia)

Також перевіряються його зв'язки з українською політикою

Американські слідчі перевіряють закиди у відмиванні грошей стосовно колишнього керівника виборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта, зокрема перевіряється його майно, набуте між 2006 і 2013 роками. Про це з посиланням на два обізнані зі слідством джерела 22 липня 2017 року повідомляє Reuters.

"Команда слідчих перевіряє майно Манафорта у Нью-Йорку, зокрема нерухомість, яку він придбав між 2006-м і 2013-м роками. Також перевіряють його зв'язки з українською політикою", - йдеться в повідомленні.

Як зазначено, таким чином Манафорта сподіваються підштовхнути до співпраці зі слідством у справі щодо ймовірної змови між представниками штабу Трампа та керівництвом Росії.

За даними інформагентства, слідчі працюють під керівництвом спеціального прокурора Роберта Мюллера. Він очолює розслідування ймовірного втручання Росії в президентські вибори у США. Раніше Мюллер керував ФБР.

Водночас речник Манафорта Джейсон Мелоні заявив агенції, що його шеф не співпрацює зі слідством.

"Ще раз: у дезінформації від анонімних джерел і викривальників немає правди", - наголосив речник.

Як відомо, Манафорт свого часу консультував "Партію регіонів" (ПР) та екс-президента України Віктора Януковича. За інформацією Національного антикорупційного бюро України, його прізвище 22 рази фігурує в так званій "чорній бухгалтерії" ПР за п'ять років. У рукописних бухгалтерських книгах згадувалися 12,7 млн доларів виплат для Манафорта за послуги, які він надавав у 2007-2012 роках.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Манафорта залишилися борги перед російським олігархом і українським екс-нардепом.