ua en ru

У Манафорта залишилися борги перед російським олігархом і українським екс-нардепом, - NYT

У Манафорта залишилися борги перед російським олігархом і українським екс-нардепом, - NYT Фото: Пол Манафорт (flickr.com/haddadmedia)

Ще в 2015 році олігарх Дерипаска подав позов проти Манафорта на 19 млн доларів

Пол Манафорт до того, як приєднається до президентської кампанії Дональда Трампа в березні 2016 року, не виплатив борги російському олігархові Олегу Дерипасці і колишньому депутату Партії регіонів Івану Фурсіну. Про це повідомляє The New York Times, посилаючись на фінансові звіти, подані в минулому році в секретну податкову гавань Кіпру, де Манафорт вів банківські рахунки під час роботи в Україні.

Як зазначає видання, в 2015 році Дерипаска подав позов проти Манафорта і стверджував, що консультант ПР і його партнери були зобов'язані Дерипасці 19 млн доларів, пов'язаних з невдалою інвестицією в український бізнес кабельного телебачення.

Крім цього, фінансовий звіт для кіпрської компанії Lucicle Consultants підтверджує видачу кредиту в розмірі 9,9 млн. доларів для компанії Delaware, яка також пов'язана з Манафортом. Видання припускає, що депутат від Партії регіонів Іван Фурсін також має зв'язки з Lucicle Consultants через іншу офшорну компанію Mistaro Ventures.

Як повідомляється, Mistaro перерахував мільйони в Lucicle в лютому 2012 року незадовго до того, як Lucicle надала кредит в розмірі 9,9 млн. доларів компанії Delaware, яку раніше використовував Манафорт для покупки нерухомості в Нью-Йорку.

Крім цього, зазначає видання, кіпрська компанія LOAV Advisers, пов'язана з Манафортом, також повідомила про позику в розмірі 7,8 млн. доларів у компанії Oguster Management Limited, пов'язаної з Дерипаскою. Сам російський олігарх заявив в суді про те, що створив LOAV Advisers спільно з Манафортом для загальних інвестицій.

Представник Манафорта Джейсон Мелоні повідомив виданню, що записи на Кіпрі були "застарілими і не претендують на те, щоб відображати будь-які поточні фінансові домовленості".

"Манафорт не заборгував Дерипасці або Партії регіонів в той час, коли почав працювати на кампанію Трампа", - заявив Мелоні.

Нагадаємо, виплати Партії регіонів Манафорту перевищували її офіційні витрати.