ua en ru

У США вважають, що за кримську провокацію відповідальна РФ, - АП

У США вважають, що за кримську провокацію відповідальна РФ, - АП Фото: Джозеф Байден поклав відповідальність за провокацію в Криму на Росію

Джозеф Байден підкреслив незмінність позиції США щодо невизнання окупації Криму

Американська сторона уважно відстежує всі події навколо кримської провокації, відповідальність за яку повною мірою лежить на Росії. Про це заявив віце-президент Джозеф Байден під час телефонної розмови з президентом України Петром Порошенком, повідомила прес-служба президента.

Байден також відзначив зусилля президента України щодо пошуку шляхів врегулювання ситуації і зазначив, що важливо не дати Москві використовувати ситуацію з Кримом як вибачення за очевидне невиконання нею Мінських домовленостей.


Крім того, віце-президент США підкреслив незмінність позиції США щодо невизнання окупації Криму, а також очевидної необхідності збереження санкцій щодо РФ.

Порошенко в свою чергу зазнанчив, що нещодавні фальшиві заяви РФ про терористичну загрозу з боку України в окупованому Криму є гібридною провокацією і черговою спробою виправдати подальші агресивні дії і масштабні репресії окупаційної влади на півострові.

Байден і Порошенко погодилися з важливістю продовження діалогу в Нормандському форматі.

Нагадаємо, Російська Федерація відмовилася надавати доступ спостерігачам моніторингової місії ОБСЄ в Крим.