ua en ru

США і Росія не будуть публічно обговорювати порушення перемир'я в Сирії

США і Росія не будуть публічно обговорювати порушення перемир'я в Сирії Фото: Джон Керрі

Відповідні домовленості були досягнуті між Керрі і Лавровим

Держсекретар США Джон Керрі повідомив, що домовився з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим не обговорювати публічно припинення порушення режиму припинення вогню в Сирії. Про це Керрі заявив в ході прес-конференції з главою МЗС Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайером, передає Reuters.

зокрема, Кері розповів, що розмовляв з Лавровим, і вони домовилися не "публічно сперечатися" з приводу вступників відомостей про можливі порушення перемир'я з боку тієї чи іншої сторони.

Глава Держдепу підкреслив, що всі відомості, що надходять будуть ретельно вивчені. "Ми (США і Росія - ред.) будемо відстежувати кожне передбачуване порушення і працювати ще ретельніше, щоб вибудувати модель, яка допоможе нам гарантувати, що військові дії спрямовані виключно проти "Джебхат ан-Нусра" і "Ісламської держави", - заявив Керрі.

Нагадаємо, після оголошення перемир'я в Сирії військова авіація завдала авіаударів по шести містах на заході провінції Алеппо, повстанці звинуватили в бомбардуванні авіацію Росії.